Specificaties

merk

typenummer                                            

vermogen                                

type

energieverbruik per jaar (kwh)

totaal vermogen (watt)

actieradius (m)

snoerlengte (m)

snoer automatisch oprollen

snoerloos

besturing op handgreep

parkeerstand

inhoud stofopvang (l)

indicatie stofzak vol

indicatie filter vervangen

filter uitwasbaar

filter vervangbaar

geluidsniveau (db)

filterklasse

zuigbuissysteem

telescoop

standaard meegeleverde borstel

extra hulpstukken

Accessoires in apparaat

kleur

garantie

accu type

oplaadtijd

indicatie laden

gebruiksduur lage snelheid

gebruiksduur gemiddelde snelheid

gebruiksduur hoge snelheid

stofopvang

 

AFMETINGEN

 

hoogte (cm)

breedte (cm)

diepte (cm)

gewicht (kg)

 

Sebo

Felix premium

1200 Watt

Borstel stofzuiger met snoer

n.b

1200 

10.5

10

nee

nee

ja

zelfstandig staand

3,5

ja

nee

S-klasse

ja

82

S-Klasse hepa

telescopisch

ja

gemotoriseerde turboborstel 

meubelborstel, kierenzuiger,

nee

oranje (leverbaar in meerdere kleuren)

2 jaar

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

zak

 

 

 

n.b

n.b

n.b

7

 

Een aantal maal hebben wij de vraag gekregen, wat zou een goede borstel stofzuiger kunnen zijn, die ook nog een beetje hanteerbaar is? Met name het woord hanteerbaar trok onze aandacht, dus wij zijn op zoek gegaan.

 

Waarom een borstelstofzuiger

 

Borstel stofzuigers zijn al sinds jaar en dag veel gebruikt in landen als Engeland, Amerika maar ook dichterbij de deur Belgie. In een huishouden met voornamelijk tapijten en vloerbedekking is een borstel stofzuiger eigenlijk onmisbaar, dit is een feit dat bij de betere vloeren specialist ook zeker medegedeeld word als u overgaat tot aankoop van een tapijt of vloerbedekking. Wij zijn bekend met diverse merken zoals Hoover, Vorwerk, Kirby en zeker ook Sebo . De onhandigheid van een borstel stofzuiger is ons ook bekend, ze zijn vaak groot en vergen een heel proces aan werk om er even snel een meubelstuk mee af te kunnen  stoffen. Wij hebben voor u de Sebo Felix getest, omdat dit model naar ons inziens het doel van een borstel stofzuiger en de reguliere slede stofzuiger combineert. 

 

De test

 

Voor deze test zijn wij op zoek gegaan naar huishoudens met tapijten/vloerbedekking en hebben wij ons laten informeren door een betere interieur speciaal zaak. Het gemak waarmee de Felix bediend word en de wendbaarheid waren punten die eigenlijk meteen naar voren kwamen. De wendbaarheid was iets wat ons ook direct opviel. Met een reguliere borstel stofzuiger kun je feitelijk alleen maar rechtdoor, de Felix heeft echter een knik draaigewricht aan de gemotoriseerde borstel, waardoor we met het kleinste gemak om onze meubels heen manoeuvreerde. Dit waren ook de bevindingen van ons testpanel. Zonder ons ervan bewust te zijn hebben we de test wat uitdagender gemaakt, want bij het ophalen van de Sebo kwamen wij tot de ontdekking dat er 1 slaapkamer in het huis van de dochter des huizes is. Hoogpolige zwarte vloerbedekking en een tiener met lang blond haar, u mag van ons aan nemen dat dat de nachtmerrie is van bijna iedere stofzuiger. Niet voor de Sebo Felix " ik heb nog nooit zo gemakkelijk de slaapkamer van mijn dochter gestofzuigd" werd ons medegedeeld. 

 

De gemotoriseerde borstel is gemakkelijk met een drukknop aan en uit te zetten waardoor de Felix op harde vloeren ook goed uit de verf komt. De gemakkelijk uitneembare slang, en de daarbij behorende zuigkracht die relatief hoger is dan bij de standaard borstelzuiger, maken zaken als meubels af stoffen en zelfs de auto uit stofzuigen kinderspel. Over smaak valt niet te twisten en wij vielen als een blok voor de oranje uitvoering. Deze mening was niet toebedeeld aan ons panel, gelukkig is de Felix leverbaar in vele kleuren en designs dus voor ieder wat wils.

 

De uitleg die wij kregen bij de interieur speciaal zaak, sloot eigenlijk 1 op 1 aan bij wat wij van het stofzuigermuseum al wisten. Met tapijten en vloerbedekking is een borstelzuiger onmisbaar. De zuigkracht en de wendbaarheid van de Felix maakt de stofzuiger ideaal voor de huishoudelijke markt. Deze stofzuiger scoorde goed bij zowel ons als het panel.

 

Resultaten zijn terug te vinden in de rubriek conclusies en resultaten.