AEG QX9 FLEXIBILITY ANIMAL. Grab. Go. Job done, en zo denken wij er ook over.

merk

typenummer                                            

vermogen                                

type

energieverbruik per jaar (kwh)

totaal vermogen (watt)

actieradius (m)

snoerlengte (m)

snoer automatisch oprollen

snoerloos

besturing op handgreep

parkeerstand

inhoud stofopvang (l)

indicatie stofzak vol

indicatie filter vervangen

filter uitwasbaar

filter vervangbaar

geluidsniveau (db)

filterklasse

zuigbuissysteem

telescoop

standaard meegeleverde borstel

extra hulpstukken

Accessoires in apparaat

kleur

garantie

accu type

oplaadtijd

indicatie laden

gebruiksduur lage snelheid

gebruiksduur gemiddelde snelheid

gebruiksduur hoge snelheid

stofopvang

 

AFMETINGEN

 

hoogte (cm)

breedte (cm)

diepte (cm)

gewicht (kg)

 

AEG

QX9 flexibility Animal

25,2

snoerloos/steel met uitneembare kruimelzuiger

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

ja

ja

zelfstandig staand

0,35

nee

nee

ja

ja

76

5-staps filtersysteem

n.v.t.

n.v.t.

gemotoriseerde turboborstel met Brushrollclean™ functie

meubelborstel, kierenzuiger, Gemotoriseerde dierborstel

ja

shale grey

2 jaar

Li-ion

4 uur

ja

55 min

25 min

15 min

container

 

 

 

110,15

13,16

25,61

2,75

 

 

 

 

 

AEG QX9 FLEXIBILITY ANIMAL

 

 

 

ONZE BEVINDINGEN

 

Het betreft voor deze eerste test een draadloze variant, omdat hier toch wel de meeste vragen over worden gesteld. We hebben de stofzuiger getest op een aantal basis punten die van toepassing zijn op draadloze stofzuigers. Zuigkracht, gebruiksgemak, wendbaarheid en batterijduur.

 

Allereerst een paar punten op een rijtje, zeg maar de voordelen en nadelen van draadloos stofzuigen. Uiteraard is een onbeperkte actieradius een enorm voordeel, niemand zit immers te wachten op een altijd net te kort snoer. Ook de wendbaarheid en de opbergmogelijkheden van een draadloos steelmodel is een groot voordeel. De meest genoemde nadelen zijn nog altijd de oplaad tijd, levensduur van de batterij en eventueel lagere zuigkracht. Het aantal watt staat voor de meeste consumenten nog steeds garant voor de zuigkracht. Dit zullen we los moeten laten, we kunnen inmiddels ook met een oplaadbare auto naar spanje rijden, dus waarom zouden we niet draadloos kunnen stofzuigen.

Het door ons geteste model betreft de AEG QX9 animal uitvoering, de meest complete uitvoering van deze serie met een tal van handige hulpstukken. Het mini turbo borsteltje voor dierenharen, een handige afstof borstel de standaard kierenzuiger en het standaard borsteltje. 

 

Om te beginnen zijn we aan een basis laminaatvloer begonnen. We hebben wat rijst glas en confetti over de vloer verspreid om een goed beeld van de prestaties te kunnen vormen. De elektrisch aangedreven roterende borstel liet voornamelijk met het glas flink van zich horen, maar het vuil verdween zonder veel moeite in de stofzuiger. De zuigmond is voorzien van wieltjes waardoor deze een klein beetje boven de vloer zweeft. Het vuil word hierdoor niet verschoven, maar direct opgezogen. De stofzuiger heeft drie zuigstanden, omdat de praktijk leert dat men voor het hoogste vermogen kiest, hebben we ervoor gekozen bij de test het hoogste vermogen te gebruiken. 

 

De volgende uitdaging was een droogloopmat in de keuken. Het feit dat de tuin nog in aanbouw is maakt dat deze mat vol zand ligt. Ook vind de kat het prettig liggen, dus een ware uitdaging voor iedere stofzuiger. De roterende borstel deed goed zijn werk, en we waren dan ook aangenaam verrast over de snelheid waarmee de mat schoon was. Een klein feitje is dat Theo en ik altijd wat lacherig doen over draadloos stofzuigen, en zijn vaak van mening zijn dat het een bij-stofzuiger is en zeker geen hoofdstofzuiger. Zelfs wat ingelopen vuil werd zonder moeite verwijderd, dus misschien moeten we onze mening bijstellen en heeft AEG de primeur. 

 

Het uitnemen van de kruimeldief/handstofzuiger ging gemakkelijk en was voor ons de perfecte aanleiding om de bijgeleverde hulpstukken ook eens uit te proberen. De lossen hulpstukken zijn alle gemakkelijk te bevestigen, en klikken vast. Doormiddel van een drukknop zijn deze ook weer gemakkelijk los te maken. De afstofborstel is een grote plus, omdat we deze nog nooit zijn tegen gekomen bij een draadloze steelstofzuiger

 

Op alle fronten komt de stofzuiger zijn beloftes na, wendbaarheid, gebruiksgemak en misschien nog wel het belangrijkste punt de accuduur. Deze stofzuiger zou perfect kunnen functioneren als hoofdstofzuiger voor de wat kleinere woning. Het gebruiksgemak maakt de AEG QX 9 serie ook uitermate geschikt voor studentenkamers en seniorenwoningen.