AEG

 

We zullen er geen geheim van maken dat wij beide de merken Electrolux en AEG een heel warm hart toedragen, eigenlijk zijn we gewoon groot fan. Dit heeft te maken met een aantal factoren. Verzameltechnisch is het absoluut het design en de kleurstellingen. Als kind was ik al helemaal weg van het feit dat het snoer van Electrolux stofzuiger in het wiel verdween en het snoer bij AEG in de bovenkant van de stofzuiger achter een schuifklepje zat. Uiteraard zijn dit punten die alleen voor de de verzamelaar belangrijk zijn.

 

Vanuit commercieel oogpunt maakt het merk onderscheidt van andere merken  door zich met A klasse producten op de markt te zetten  die bereikbaar zijn voor iedere doelgroep. Kortom voor iedere portemonnee een AEG. Uiteraard gaan er verschillen zijn tussen een AEG van 130 euro en een AEG van 400 euro, maar in de regel is de prijs kwaliteit verhouding van dit merk meer dan goed te noemen. 

 

Hoe test je stofzuigers van een merk dat onze voorkeur geniet zonder partijdig te zijn? In alle eerlijkheid wilde we daar niet aan beginnen dus hebben we bij het testen gekozen om de producten nadat we ze zelf uitvoerig bekeken hadden nogmaals te laten testen door ten minste twee andere onpartijdige kandidaten. Na uitkomst van de testen hebben we cijfermatig het gemiddelde genomen en onze bevindingen op onze website gepubliceerd.